Regjistrimi i ri
Regjistrimi i jahteve në Francë
nga129 euro

 • E vlefshme në mbarë botën
 • Nuk ka nevojë për inspektim
 • 3 javë shërbim
 • Regjistrimi zyrtar i flamurit
 • Regjistrimi është i vlefshëm për 10 vjet
 • Për banorët e BE-së


Regjistrimi i anijeve në Francë

Regjistrimi i jahteve në Francë

France Yacht Regjistrimi ose regjistrimi në Poloni (shihni fundin e faqes)

Le të kujdesemi për regjistrimin tuaj të flamurit francez ose ne mund t'ju regjistrojmë në një listë juridiksionesh të tjera. Çmimet fillojnë nga 129 euro për të kryer regjistrimin e anijeve në Francë. Ne do të largojmë të gjithë stresin e paraqitjes nën flamurin francez dhe ekipi ynë me përvojë do t'i trajtojë të gjitha.

Sa kushton saktësisht regjistrimi i varkës sime nën flamurin francez?
Kostoja është e ndryshme në bazë të madhësisë së varkës, kombësisë dhe varkës së re ose të përdorur. Nëse plotësoni formularin tonë me detajet e anijes dhe pronarit, ne mund t'ju ofrojmë një ndarje të saktë të kostos për të regjistruar varkën tuaj në Francë.
Nëse vendosni të regjistroheni, ne trajtojmë të gjitha dokumentet dhe regjistrimet për ju duke filluar nga 129 euro,-. Ju do t'ua paguani tarifat qeveritare direkt atyre.

Në Francë ekzistojnë tre lloje regjistrash: regjistri 1 (për peshkimin dhe tregtinë kombëtare), regjistri ndërkombëtar francez (RIF) dhe regjistri Wallis-and-Futuna (zakonisht i jepet anijeve turistike). Qeveria franceze prezantoi një ligj të ri në vitin 2016, i cili u kërkon banorëve francezë të regjistrojnë anijen e tyre në Francë dhe jo në juridiksione të tjera të BE-së. Kjo u bë pasi shumë pronarë francezë të varkave regjistruan jahtin e tyre në Belgjikë ose Holandë. Arsyeja për këtë është se regjistrimi i flamurit francez ka taksa për jahtet mbi 7 metra, kufij të rreptë detar dhe kërkesa të larta për pajisje sigurie.

Ky ligj francez është paksa një zonë gri pasi qeveria franceze nuk mund të anulojë legjislacionin e BE-së që thotë se një rezident i BE-së mund të regjistrojë anijen e tij në çdo vend të BE-së. Mënyra se si ka funksionuar tani është se banorët francezë ende i regjistrojnë jahtet e tyre nën regjistrime të tjera me flamur të BE-së, por përpiqen të detyrojnë autoritetet franceze duke u siguruar që dokumentet dhe kërkesat e tyre të përputhen me kërkesat franceze.

Regjistrimi i flamurit francez
Nëse keni një varkë ose jet ski në Francë, do t'ju duhet ta keni të regjistruar nën flamurin francez ose flamur tjetër evropian nëse ka një gjatësi prej 2,5 metrash ose më shumë.

A duhet të paguaj taksat vjetore nëse regjistroj varkën time në Francë?
Nëse vendosni të regjistroni anijen tuaj në Francë, mund t'ju duhet të paguani taksa vjetore bazuar në gjatësinë e anijes dhe madhësinë e motorit;

 • Varkat deri në 7 metra ose nëse fuqia e motorit është më pak se 22 kuaj fuqi administrative (motor rreth 200 HP) NUK paguajnë asnjë taksë
 • Varkat nga 7.01 metra paguajnë taksa për regjistrimin ose nëse fuqia e motorit është më shumë se 22 kuaj fuqi administrative (rreth 200 HP Motor).

Sa taksë vjetore duhet të paguaj për varkën time nëse regjistrohem në Francë?
Shumë faktorë përdoren për të llogaritur taksën tuaj të varkës në Francë. Kjo perfshin; përdorimi i anijes, gjatësia e varkës, lloji i motorit, lloji i karburantit etj. Të gjitha këto detaje përdoren për të llogaritur shumën e saktë të taksës që duhet paguar. Taksa vjetore për një ski jet është më e thjeshtë dhe shpjegohet më poshtë.

A duhet të paguaj taksa për ski-jet nëse jam i regjistruar në Francë?
Ju duhet të paguani taksa vetëm nëse fuqia e motorit të një ski jet është më shumë se 90 kilovat.

 • 3 € për kW duke filluar nga kW i parë (motorët 91 kW deri në 159 kW)
 • 4 € për kW duke filluar nga kW i parë (motorët 160+ kW)

Për shembull: nëse motori i skuterit tuaj të ujit është 185 Kw, taksat vjetore janë 185 x 4 € = 740 €

Kontrolloni taksat tuaja këtu: Klikoni për llogaritjen e taksës në kohë realePër t'u regjistruar nën flamurin francez, duhet të plotësoni një sërë kushtesh:

 • Gjysma e anijes duhet të jetë në pronësi të shtetasve të Bashkimit Evropian ose të Zonës Ekonomike Evropiane.
 • Përdorimi dhe funksionimi i tij duhet të menaxhohet dhe kontrollohet nga një seli e përhershme e vendosur në territorin francez.
 • Duhet të jetë ndërtuar në Bashkimin Evropian ose duhet të jenë paguar taksat e importit kur importohet në BE.
 • Nëse anija juaj ka një ekuipazh; ata duhet të jenë shtetas të Bashkimit Evropian ose të Zonës Ekonomike Evropiane në një proporcion minimal prej 35% të llogaritur në bazë të fletës së fuqisë punëtore.

A duhet të kem një studim për të regjistruar varkën time nën flamurin francez?
Ju nuk keni nevojë të bëni ndonjë studim nëse jahti juaj është nën 24 metra i gjatë dhe nuk po kërkoni një regjistrim komercial.

Sa kohë duhet për të regjistruar varkën time nën flamurin francez.
Procedura zgjat nga 2 deri në 4 javë për t'u regjistruar.

Çfarë dokumentesh më duheshin për të regjistruar varkën time në Francë?
 • Kopje e faturës së shitjes
 • Kopja e pasaportës suaj ose dokumenteve të regjistrimit të korporatës (nëse është e aplikueshme)
 • Një përshkrim i detajuar i pajisjeve radio të anijes, duke përfshirë prodhuesin, modelin dhe numrin serial
 • Një certifikatë përputhshmërie me standardet e sigurisë dhe mjedisit
 • Dëshmia e pajtueshmërisë me rregulloret e autoritetit francez të komunikimit detar.

Regjistrimi ose regjistrimi i jahteve të Franca në Poloni (shih fund të faqes)

Ne mund ta regjistrojmë varkën tuaj në Franca ose në 30 juridiksione të tjera të regjistrimit me flamur. Si kompania më e madhe e regjistrimit të flamurit, ne kemi shumë përvojë në regjistrimin e jahteve në Franca.

Kur regjistroni varkën tuaj, është e rëndësishme që fillimisht të diskutoni me një specialist të regjistrimit të varkave vendin më të mirë për ta bërë këtë. Kjo zgjedhje do të varet nga një sërë faktorësh duke përfshirë; lloji i përdorimit (varkë private, e zhveshur ose komerciale), madhësia dhe tonazhi i varkës suaj, në pronësi private ose korporative dhe edhe nëse VSAT është paguar (nëse është në Evropë).

Filloni duke na kontaktuar dhe na jepni një shpjegim të shkurtër të rrethanave tuaja personale. Më pas mund t'ju këshillojmë se ku të regjistroni varkën tuaj. Kombësia juaj NUK ka rëndësi pasi ka shumë vende me regjistër "të hapur" që do të pranojnë pronarë varkash nga çdo vend!

Një rekomandim është: regjistroni varkën tuaj në Poloni nga 420 €, - dhe është e vlefshme për jetë (pa kosto rinovimi) A keni nevojë për një regjistrim të flamurit të Bashkimit Evropian që është i vlefshëm në mbarë botën dhe është i disponueshëm për të gjitha kombësitë? Ne mund t'ju ofrojmë një regjistrim të flamurit polak (BE). Ky regjistrim është i vlefshëm për gjithë jetën e varkës dhe për këtë arsye nuk do t'ju duhet të rinovoni dokumentet tuaja. Regjistrimi polak është një regjistrim aktual i flamurit të anijes dhe është i vlefshëm në të gjithë botën pa kufizime.

I gjithë procesi është shumë i thjeshtë, pasi nuk keni nevojë për një sondazh me jahte dhe ne mund të organizojmë një regjistrim provizor plotësisht të vlefshëm brenda 2 ditësh. Kostoja është nga 420 €, - kjo është gjithëpërfshirëse dhe një tarifë një herë pa tarifë rinovimi.

Ju mund të lexoni të gjitha detajet këtu: https://www.polish-yacht-registration.com/

Tabela e Krahasimit të Vendeve të Flamurit
  Poloni Mbretëria e Bashkuar Langkawi San Marino
Sa shpejt mund të bëhet? 24 ore 3 ditë 5 dite 2 Ditë
Në dispozicion për të gjitha kombësitë po po po po
Periudha e Validimit Per jeten 5 vite Per jeten 5 vite
Certifikatën e flamurit po po po po
Regjistrimi i pronësisë po po po po
Sondazhi është i detyrueshëm jo po jo jo
I vlefshëm në të gjithë botën po po po po
I përshtatshëm për jahte komerciale jo po po po po
Pricemimi nga 420 EUR 459 GBP 950 USD 590 euro
Shih detajet Shih detajet Shih detajet Shih detajet

Të gjitha Metodat e Pagesave Ndërkombëtare të Pranuara